You are currently viewing Нека открием Славейковите празници с подкрепа едни към други

Нека открием Славейковите празници с подкрепа едни към други

Нека открием Славейковите празници с подкрепа един към друг и да не забравяме, че „Сговорна дружина, планина повдига!“

Водачът на „БСП за България“ Крум Дончев посети „SOS Детски селища“ в Трявна и отправи апел към жителите на област Габрово.

Уважаеми граждани,

В навечерието на един от най-уважаваните и почитани празници на територията на област Габрово е време да си припомним, че паметта и историята ни са онези пътеводители в живота, които са давали примера за развитието и успеха ни като нация. Гордостта да сме българи идва от онези хора от близкото минало, които са създателите на нашия бит, култура и традиция, или така наречените национални ценности, които всички нас ни обединяват. Днес е ден, в който трябва да си припомним, че преди всичко ние сме общество, което за да върви напред, да се развива и да побеждава в днешното трудно ежедневие, е необходимо да се подкрепяме, да си помагаме и да търсим справедливостта и честността помежду си.

Тук и сега е момента да обявя, че екипът ни, заедно с представители на местна медия ще работи под мотото „Сговорна дружина, планина повдига!“, създавайки поредица от участия на местно ниво, в които ще се опитаме прозрачно и откровено да представим своите идеи и възгледи за миналото, настоящето и най-важното – за бъдещето ни.

Славейковите празници са един от символите на българската култура, за който бих желал с най-добри чувства да поздравя жителите на Трявна и област Габрово, както и да припомня, че вие сте едни от потомците на онези велики и знатни българи дали своя огромен принос за общонационалния ни културен облик, и повод за гордост, който всички ние с признателност, уважение и отговорност предаваме на нашите деца. Честит празник!