You are currently viewing Наш дълг и отговорност е да създадем ценности в децата ни, защото те са бъдещето на България

Наш дълг и отговорност е да създадем ценности в децата ни, защото те са бъдещето на България

16 май .2019г., гр. София. – Днес кандидатът от БСП за евродепутат Крум Дончев гостува на жителите на с. Извор, област Перник.

„Истинска Европа трябва да съхранява своите ценности и история. Навсякъде по света народите пазят своите традиции чрез песните, танците и книгите. Имах късмета да попадна на място, на което хората истински вярват в тези инструменти и правят всичко възможно да предадат своята мъдрост на поколенията напред.“ – сподели Крум Дончев след посещението си в с.Извор, най-голямото село в южната част на Радомирската котловина.

Областният съвет на БСП – Перник, с председател Валентин Петков събира, закупува и дарява книги на читалищата в област Перник. На два пъти, съвместно с Младежкото обединение на БСП са дарявани книги и дискове с българска народна музика и български филми на българската гимназия „Св.св. Кирил и Методий“ в гр. Димитровград – Сърбия. Областният съвет на БСП – Перник е започнал тази традиция с идеята, че развитието на културата в малките населени места в област Перник и поддържането на традициите е работа, изключително на читалищата, но за да поддържат тази дейност те трябва да бъдат подпомагани. От началото на кампанията през 2017г., досега в сътрудничество с в. “Земя“ и „Славянско дружество в България“ са дарени над 1000 книги – художествена, историческа и научно-популярна литература.

Дончев се спря на темата за изначалните ценности, култура и морал при младежта и изрази своята съпричастност и адмирации към каузата на председателя на Областния съвет на БСП в гр. Перник.

„Всеки един народ има своите традиции, празници ,обичаи, език и култура и точно те го правят уникален и отличителен, спрямо другите народи. Наш дълг и отговорност е да създадем ценности в децата ни, защото те са бъдещето на България и е от първостепенно значение да познават, обичат и да се гордеят с историята, традициите и обичаите на хилядолетната ни държава. Най-лесният начин това да се постигне е именно чрез книгите и мъдростта на поколенията назад.“

Председателят на Областният съвет на БСП – Валентин Петков обеща да продължи и доразвие започнатата инициатива и сподели, че всяка помощ е добре дошла. Политиката на ОблС на партията като цяло е и ще продължава да бъде насочена към проблемите на жителите на областта и намиране на решение за тях.

Гласувай на 26-ти май за БСП с бюлетинина N18 с преференция за Крум Дончев N116.

„Справедливост СЕГА!“

Повече за Крум Дончев може да намерите на www.krumdonchev.bg и на неговия FB профил.