You are currently viewing Крум Дончев: „Срещите с големи личности винаги оставят дълбоки следи“

Крум Дончев: „Срещите с големи личности винаги оставят дълбоки следи“

Посещение на кандидата от БСП за евродепутат Крум Дончев в Крумовград по повод годишния събор „Девисилите“

София, 08 май 2019 г. – Има срещи, които оставят дълбока следа в хората. Такава бе и срещата на кандидата на левицата за евродепутат, Крум Дончев с жителите на Крумовград на традиционния събор „Девисилите“, които събудиха в него силни емоции по време на неговото гостуване. Съборът е един от най-големите в Крумовградския регион и се провежда ежегодно в началото на месец май. Жителите на селата Малък Девесил, Голям Девесил, Девесилово и Девесилица заедно с община Крумовград го организират в памет на загиналите в Отечествената война при бойните действия на Първа българска армия в южна Унгария. 

Тази година Дончев бе официален гост на събитието, провело се в местността Паметника (Щъркелово дере), на което той срещна много млади хора, избрали България за своето развитие. Кандидатът на БСП за ЕП установи със задоволство, че много от тези млади личности са се завърнали от чужбина и са избрали родината си, други са предпочели да не заминават, но със сигурност всички желаят да се борят и успеят в собствената си страна и да постигнат по-добър живот тук и сега. Крум Дончев остана възхитен от духа и високите ценностите, които витаят в този регион. С голяма радост сподели, че община Крумовград и нейните жители могат да разчитат на неговата подкрепа, не само заради сходството в имената им, но най-вече заради хората, които живеят там.

Най-силна емоция му донесе срещата с една от най-уважаваните и обичани народни изпълнителки Валя Балканска – жената прославила България с нейния глас.

„Срещнах една жена с голямо „Ж“! Имахме възможност да поговорим, а силните ѝ думи, които чух ме накараха да се изпълня с уникална емоция, да се наелектризирам и да повярвам, че това което правя има смисъл“ – сподели Крум Дончев със своите избиратели и съмишленици.

Думите на Валя Балканска, които оставиха толкова дълбока следа в сърцето на кандидата за ЕП бяха: „Круме, намираш се в Крумовград, кръстен си на великия български Хан Крум. Той е символ на българските закони и на силата на България. Бъди горд, бъди силен. Бори се за българското и българщината.“

На 26 май Крум Дончев ще представлява БСП с бюлетина N 18, с преференция за него N 116.

„Справедливост СЕГА!“

Повече за Крум Дончев може да намерите на www.krumdonchev.bg и на неговия FB профил.