You are currently viewing Крум Дончев: „Ниските заплати, понижената раждаемост и затворените заводи са най-големите проблеми в Хасково.“

Крум Дончев: „Ниските заплати, понижената раждаемост и затворените заводи са най-големите проблеми в Хасково.“

Посещение на кандидата от БСП за евродепутат Крум Дончев в Хасково

София, 08 май 2019 г. – Кандидатът за Европейския парламент от листата на „БСП за България“ Крум Дончев имаше удоволствието да посети гр.Хасково и да се срещне с млади и ентусиазирани граждани на града. Голяма част от тях бяха представители на спортни и мото клубове в Хасково.

На площад „Свобода“ в красивият център на областния град, Дончев се присъедини към благотворителната инициатива „Усмивка за Борил“, която се провежда в помощ на дете, страдащо от болестта на Хиршпрунг.

„Най-големият проблем пред младите хора в Хасково и региона е липсата на доходи, които да гарантират спокойното създаване и отглеждане на семейство. Средната работна заплата в Хасково е най-ниската спрямо целия Южен централен район и е на 24-то място от 28 области. Тя е с 300 лв. по-ниска от средната работна заплата за страната.“ – каза Крум Дончев след посещението си в града.

По време на тази визита Дончев отбеляза с тъга, че в региона са затворили врати заводи и училища като: ”Млада Гвардия”, “Винпром Хасково”, текстилния комбинат “Жеко Димитров”, който е работил на 3 смени, а вече не съществува, “Автокомбинат Хасково”, ОУ “Алеко Константинов” и НУ “Христо Ботев”. Сградата на „ТМС“ също седи празна. Съдбата им ще последват и още, тъй като всяка година се наблюдава тенденция на все по-малко първокласници в класните стаи. Ето защо е важно да се предприемат спешни мерки за решаването на демографската криза в България.

„Вярвам, че в платформите ни “Визия за България” и “Визия за Европа” има логични идеи и предложения, които биха спомогнали за решаването на демографския проблем и развитието на регионите, някои от тях са:

– Изравняването на доходите за един и същ вид труд като средство за преодоляване на тежките регионални различия.

– Прилагане на Европейския план за младежта при увеличаване на горната граница на възрастта до 30 години на Младежката гаранция и обезпечаване на финансиране от 5 милиарда евро годишно.

– Акцентиране на демографската политика, младежта и децата в следващата Европейска комисия, включително чрез назначаване на комисар по тези въпроси.

В района има външно инвеститорско присъствие, и тук е момента да кажем: “ДА на инвестициите, но срещу осигурено справедливо заплащане към хората”” – споделя Крум Дончев с надежда за България и в частност гр.Хасково.

Разбира се посещението му не мина и без пушек и мирис на бензин, имайки в предвид, че Крум Дончев е един от най-обичаните български автомобилни състезатели. Кандидатът на левицата се срещна с млади и талантливи хора и им пожела много смелост и воля, без които високите постижения са немислими.

На 26 май Крум Дончев ще представлява БСП с бюлетина N 18, с преференция за него N 116.

„Справедливост СЕГА!“

Повече за Крум Дончев може да намерите на www.krumdonchev.bg и на неговия FB профил.