You are currently viewing Крум Дончев:  Изток и Запад в Европа трябва да останат единствено географски понятия, а не социално икономически!

Крум Дончев: Изток и Запад в Европа трябва да останат единствено географски понятия, а не социално икономически!

София, 14 май 2019 г. – На състоялата се официална среща в Зала 1 на Фестивален и Конгресен Център – Варна в гр.Варна, кандидатите за ЕП от левицата споделиха своите възгледи, приоритети и цели с привърженици и последователи на партията. Еврокандидатите от БСП Елена Йончева, Петър Витанов, Сергей Станишев, Д-р Десисалв Тасков и обичаният български рали шампион Крум Дончев са по покана на градската организация на партията в морския град.

Преди началото на мероприятието Крум Дончев сподели с хората, че застава категорично против настоящия модел на управление в европейския съюз, като той разделя хората на богати и бедни. Този модел работи в разрез с изначалната идея за създаването на съюза, а именно стремеж към равенство, демокрация и върховенство на закона, който да бъде и основата за борбата срещу корупцията. Дончев сподели още, че Изтокът и Западът в Европа трябва да останат единствено географски понятия, а не социално икономически. Пример за подобно разделение е именно темата Мобилност, която нарушава вътрешно европейските правила за общ пазар.

„За мен този ден е много специален, не само поради изключително топлото гостоприемство на всички Вас, гражданите на гр.Варна, но и заради фактът, че на територията на общината се провежда 50-то юбилейно рали „България“. Именно тук започнах своята състезателна кариера преди 20 години на рали Албена.“ С тези думи кандидатът на левицата за евродепутат Крум Дончев започна своето изказване пред аудиторията.

„Вчера по време на откриването бидейки на площада много от хората ме попитаха ЗАЩО влизам в политиката? Защо именно Крум Дончев, многократният автомобилен шампион на България е решил да започне състезание в област, която не е присъща за него? – Защото дами и господа вярвам, че дългогодишният ми международен опит в сферата на транспорта и логистиката, в създаването и развитието на добри международни търговски отношения може да бъде от полза на българската нация. Вярвам също така, че като човек с достойнство и хъс за победа ще мога не само да защитя правата на България в ЕП, но и да допринеса за реализирането на основни икономически отношения, от които страната ни има нужда.“ – сподели с аудиторията Дончев.

Кандидатът подчерта, че политическия език не е важен за хората, защото той не кореспондира с техните ежедневни и реални проблеми и най-силният мотиватор за него са имено ТЕ, гражданите, които имат нужда от по-добър стандарт на живот тук и сега.

„Истинската искра да повярвам, че има смисъл да съм част от политиката запали в мен една учителка от гр.Гулянци, в началото на предизборната кампания на подобна среща като тази. В този ден, разказвайки въодушевен пред събралата се общественост какви възможности предлага „Платформа за България“, говорейки за мир, чрез икономически просперитет тя стана и сподели, че като пенсионер и учител няма какво да яде. Заплатата ѝ е твърде ниска, за да може да покрие елементарни месечни нужди. Децата и внуците и са принудени да търсят начин и възможност да оцеляват извън България! Това дами и господа ми даде сили и вяра да считам, че всичко което правя има смисъл, че отборът, с който тръгвам в лицето на хората ще се състезава заедно с мен в състезанието за България“ – с тези думи Дончев остави своя отпечатък на срещата и докосна сърцата на хората.

На 26 май Крум Дончев ще представлява БСП с бюлетина N 18, с преференция за него N 116.

„Справедливост СЕГА!“

Повече за Крум Дончев може да намерите на www.krumdonchev.bg и на неговия FB профил.