You are currently viewing Крум Дончев: Заедно, с общи усилия можем да възродим промишлената мощ на Сливен.

Крум Дончев: Заедно, с общи усилия можем да възродим промишлената мощ на Сливен.

 „Вярвам, че Сливен може да възроди облика си на онзи голям индустриален център, какъвто го помня от детските ми години“, сподели кандидатът за евродепутат от БСП Крум Дончев днес на посещението си в гр. Сливен.

В разговор с хората той се запозна с демографските и икономически проблеми, с които се бори  сливенската общественост и изрази ясно амбициите си да работи в полза на България като се ангажира с каузи, в които има дългогодишен опит и компетенции.

„Както на пистата така и в битката за Европарламента участвам с дух за победа и кауза за България и при двете има състезание, но отговорностите са различни“, заяви при визитата си в Сливен той.

За никой не е тайна, че Сливен е един от важните промишлени български индустриални центрове, с традиции в текстилното, машиностроителното, стъкларското, електротехническото производство и хранително-вкусовата промишленост.

Какво обаче се случва с основните предприятия за вълнен и копринен текстил, килими и подови покрития, машиностроително производство, електропромишленост, вино и спиртни напитки и др. в условия на демографска криза? В условия, където непрекъснато има недостиг на специализирана работна ръка, просто защото по-голямата част от младото и активно население не е вече в Сливен, а търси решение за по-добър стандарт на живот далече от родния град?

 „Проблемите на хората се свеждат до безпаричие, здравеопазване, инфраструктура и виждам в тях голямо недоверие. Искрено вярвам, че ние от „БСП за България“ можем да постигнем нещо по-добро за народа и страната си“, каза Дончев пред събралата се аудитория.  

Благоприятният климат и изградената иригационна система са предпоставка за утвърждаването на сливенския регион като стратегически доставчик на стопанска продукция. Условията са изключително подходящи за развитието на овощарството (особено производството на праскови и череши), лозарството, зеленчукопроизводството, производството на слънчоглед и зърнени култури, а също и за развитие на животновъдството. В Сливен работят също така Институт по прасковата и Център за селекция и репродукция в животновъдството, които имат важна роля в селско-стопанския отрасъл на региона.

Общинският пазар в Сливен е сред най-добре уредените в страната. Всичко това е от изключителна важност да се съхрани и доразвие, за да могат производителите и търговците на едро в Сливен да се чувстват спокойни, че продукцията им може да бъде продадена.

“ Много е трудно човек, занимавайки се с политика в днешно време да бъде разбран правилно защото политиците създадоха агресия у всички нас, защото езикът, с който те комуникират не е езикът на българина. Политиците трябва да бъдат пример за нас и нашите деца, затова вярвам, че вече е дошло времето когато политическият модел в България трябва да бъде променен – не защото политиците имат нужда, хората имат нужда. Ние всички имаме нужда, заради собствените си деца, защото примера, който се дава ще бъде следван от поколенията“, подчерта още Дончев.