You are currently viewing Крум Дончев във Варна за старта на 50-то юбилейно рали „България“, в подкрепа на всички участници, които стартират днес в 20:00 часа.

Крум Дончев във Варна за старта на 50-то юбилейно рали „България“, в подкрепа на всички участници, които стартират днес в 20:00 часа.

10 май 2019г. гр.София. – Днес мечтата на хиляди фенове да видят Крум Дончев ще стане реалност, тъй като любимият шампион от рали „България“ и кандидат за евродепутат от листата на БСП ще присъства на откриването на юбилейното издание на престижния рали шампионат.

Дончев ще е на трасето във Варна, за да подкрепи екипажите, които ще се състезават следващите три дни. Общо 41 екипажа, сред които българи, японци, румънци, унгарци, турци и сърби ще мерят сили в престижната надпревара.

С топли чувства към отминалите години в спорта, силна емоция и много надежда към младото поколение кандидатът от левицата за ЕП Крум Дончев сподели „Спортист означава морал, достойнство и хъс за победа, като тези качества се развиват в истинското съревнование между хората. Спортистите, чрез своя път на усъвършенстване достигат и до други качества, които се наричат умение за прозорливост и ориентация, което ги прави и професионалисти в житейския им път. Спортът, всички идеи и каузи, свързани с него трябва да имат една единствена цел – да обединяват обществото в негово име. Той е този феномен, който формира здравето на нашите деца, учи ги на дисциплина, морал и изгражда в тях воля за преодоляване първо на собствените им ограничения, а след това и на всички външни трудности и предизвикателства. Спортът изгражда характера на нашите наследници и оформя лицето на нашето бъдещо общество. Желая успех на всички участници от все сърце!“

Церемониалният старт е на 10 май от 20,30 часа пред катедралата „Свето Успение Богородично“, а първият етап от състезанието е на 11 май от 8 часа, отново от площада във Варна. Оттам маршрутът ще премине през Белослав, Бялата вода, Девня, отсечките „Валери Великов“, „Лозево“ и „Новосел“ край Шумен, където е организиран Закритият парк и участниците ще нощуват. Третият ден от ралито стартира в неделя от 8,30 часа, като участниците ще преминат  през скоростните отсечки при Аладжа манастир, Синдел и новия бул. „Васил Левски“.  Очаква се финалът да е около 16,30 часа в неделя.

На 26 май Крум Дончев ще представлява БСП с бюлетина N 18, с преференция за него N 116.

„Справедливост СЕГА!“ Повече за Крум Дончев може да намерите на www.krumdonchev.bg и на неговия FB профил