You are currently viewing Крум Дончев: Благоевград е градът, където хората не са загубили вяра в корените и предците си.

Крум Дончев: Благоевград е градът, където хората не са загубили вяра в корените и предците си.

София, 17 май 2019 г. – По време на вчерашното си посещение в гр. Благоевград, кандидатът за ЕП от БСП Крум Дончев остана очарован от духа, присъствието и положителната емоция, която се излъчва от хората.

„Патриотизмът и национализмът са присъщи за хората от този край. Те все още носят спомените за великите личности живели тук – Яне Сандански, Гоце Делчев, Пейо Яворов. Всички те са ярки представители на българския народ и са оставили значима следа в нашата история и култура. Една от легендите, която ме впечатли силно бе свързана с непобедимия дух на хората от този край. Разказаха ми, че има местности, които по време на турско робство не могли да бъдат опожарени заради Светците, които ги закрилят. Хората вярват в корените си и предците си.“ – сподели развълнуван Крум Дончев.

Наред с това обаче не останаха незабелязани редицата опустели фабрики, сред които шивашки завод, фабрика за волани и не на последно място цигарената фабрика „Булгартабак – Благоевград“, които са били сърцето на града и са давали поминък години наред на хората. Основните теми, които вълнуваха гражданите и най-вече представителите на търговския бранш и транспортния сектор бяха липсата на специализирани кадри и какви идеи има БСП в тази посока, за да предотврати създалата се криза? Какви мерки биха предприели БСП за проблема с емигрантите, които използват български шофьори, за да преминат границата? Споменаха за случаи, в които български шофьори са били задържани и хвърляни в затвора в Гърция.

В отговор на тези въпроси Дончев обясни, че при така създаденото законодателство на Гърция със сигурност е важно да се предприемат мерки в посока промяна на действията им и да се въведе клауза смекчаваща вината обстоятелства, както и да се взаимстват примери на полезни практики от другите страни, членки на ЕС. Глобите да бъдат парични, а не шофьорите да бъдат наказвани с най-строги наказания и да влизат в затвор.

В заключение Дончев отбеляза, че държавното инфраструктурно развитие на Благоевград има нужда от подобряване и ще се радва в бъдеще да спомогне този процес.

Гласувай на 26-ти май за БСП с бюлетина N18 с преференция за Крум Дончев N116.

„Справедливост СЕГА!“

Повече за Крум Дончев може да намерите на www.krumdonchev.bg и на неговия FB профил.