Запознайте се с Крум Дончев

"Вярата и надеждата са горивото по пътя към победата!"

Роден съм и израсъл в град София. Още в детските си години проявих голямата си страст към автомобилите и станах част от моторспорт обществото в България. Благодарение на силната воля и амбиция за победа, развих активна състезателна дейност и кариера. Всичко това не би било възможно ако не бях подкрепен от цялото си семейство и хората, свързани с моторспорта в България, в това число и феновете, които бяха до нас на всяко едно състезание. През годините спечелих множество награди. Отборът ни е носител на Европейския рали трофей за 2014 г. Станахме 4 пъти шампиони на България (2003, 2004, 2009, 2010).

В началото на 2015 г. прекратих активната си спортна кариера, а година по-късно, през 2016 г., се присъединих официално към БСП, като станах член на партията. Понастоящем имам над 20 години опит и експертиза в транспортно-логистичния сектор. Владея отлично английски, италиански и сръбски език. Професионалното ми развитие преминава през цялата стълба на растеж, от техническа поддръжка, през организиране на автопарка, спедицията и финансите, до международен мениджмънт. Проследяване и анализ на очаквани резултати, установяване и развиване на социални и икономически отношения. Подсигуряване на успешното създаване, наблюдение и приключване на проекти от гледна точка на време, качество и бюджет. Анализиране на пазарните тенденции. Ръководене и развитие на персонала чрез идентифициране на нуждите от допълнително обучение. Основният принцип, който следвам при работа с хора е „Знания и опит, свързани с мотивация и отговорност, е нашата сила”!

Изключително съм благодарен на спорта за това, че ме научи да вярвам, че не е важно от коя позиция тръгваш, а накъде си устремен. Вярвам, че са важни силната лична мотивация и спортният дух във всичко, което правим.

Желанието ми да стана член на БСП бе в момента, в който партията отвори вратите към хората, проведе общонационални дискусии и изработи политическа платформа, която е базирана на реалните проблеми на обществото.

Винаги съм твърдял, че БСП не е поле за лична изява, а за действия в полза на България! В партията виждам възможност да реализирам своите идеи, свързани с проблемите по пътна безопасност, пътна инфраструктура, за транспорта и икономиката като цяло, както и по отношение на управлението в спорта. Външен консултант в 43-ото Народно събрание към Парламентарната комисия по Транспорт и далекосъобщения, външен консултант на Съвета по транспорт към 49-я конгрес на БСП, делегат на 50-я конгрес на БСП и член в Националния съвет. Експерт към съветите по икономика, транспорт и спорт на партията. Активна работа по изработване на платформата „Визия за България“. Член на клуб „Партньори“ към БСП – Оборище.

През годините съм подкрепял редица социални кампании и ще продължавам да го правя занапред.

Благодарен съм на родителите си, които дадоха посока на моята житейска философия за ценностите, идеалите и морала, както и да знам какво е да си отговорен към околните и защо трябва да се бориш за родината си. Това са принципите, по които заедно със съпругата си Цветелина възпитаваме и двете ни момчета.

"Круме, намираш се в Крумовград, кръстен на великият български владетел - Хан Крум. Той е символ на българските закони и на силата на България. Бъди горд, бъди силен. Бори се за българското и българщината."