You are currently viewing Дончев от Бузлуджа: Безотговорността и разрухата на българските паметници няма да продължава още дълго!

Дончев от Бузлуджа: Безотговорността и разрухата на българските паметници няма да продължава още дълго!

 „Искрено вярвам, че безотговорността и разрухата на българските паметници няма да продължи още дълго“. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на „БСП за България“ Крум Дончев. „Добра или лоша, ние трябва да пазим историята си, тъй като това е нашата поука за бъдещето! А именно  – стремежът към демокрацията и равенството между хората“, каза още той.

Заедно с водача на листата Елена Йончева и с кандидата за евродепутат Иван Кръстев, Дончев посети гр. Гълъбово. Там те се срещнаха с граждани и посетиха Национален фолклорен фестивал „Янко Петров“ – гр. Гълъбово. „Ще работим за общ, социален и икономически Европейски съюз, но със запазване на историческата идентичност на всяка една от държавите“, заяви Крум Дончев. Според него фолклорът е онази част от творчеството на народите, която чрез песни, танци, разкази, легенди, поговорки, суеверия и стихове разказва за историята и обичаите на отделните етноси и народи. „Днес в Гълъбово станах част от тази магия на българските традиции“, заяви той.

Крум Дончев взе участие в среща с граждани в гр. Казанлък, където заяви своята мотивация да се кандидатира за евродепутат – „България да стане отново едно хубаво място за живеене, където държавата се грижи за своите граждани и младите имат бъдеще“.