You are currently viewing Българският двукратен шампион и кандидат за евродепутат от листата на БСП, Крум Дончев на гости на рали България във Варна

Българският двукратен шампион и кандидат за евродепутат от листата на БСП, Крум Дончев на гости на рали България във Варна

08 май 2019г., гр.София. – Морската ни столица очаква с нетърпение не само 50-ото юбилейно автомобилно състезание на рали „България“, но и българския двукратен шампион и кандидат за ЕП от БСП, Крум Дончев.

Това е най-голямото и престижно автомобилно състезание в страната, което е част от календара на Международната федерация по автомобилен спорт (ФИА) и ще се проведе от 10 до 12 май на територията на община Варна.

Дончев е едва третият българин печелил рали „България“ у нас и то два пъти през 2008 и 2014 г. Дългата му история с това състезание е изградила изключително силна и дълбока връзка в годините. Той винаги е подкрепял автомобилния спорт и непрекъснато дава всичко от себе си, дори, след неговото оттегляне от активна спортна дейност.

Кандидатът на левицата е един от най-обичаните ни автомобилни състезатели тази година ще бъде от другата страна на състезанието, а именно като гост на рали „България“ заедно с Десислав Тасков и Елена Йончева. Освен, че ще подкрепят спортните отбори в надпреварата им за трофея, Дончев ще проведе разговори за трасетата и единоборството между различните екипажи.

Като дългогодишен активен състезател Крум Дончев знае колко много жертви, смелост, воля, амбиция и не на последно място работа в екип изисква автомобилния спорт, за да се постигне така желаната от всеки отбор победа и затова застава плътно зад всички участници на таз годишната надпревара.

Кандидатът на БСП освен това има планирани срещи със свои привърженици и съмишленици в Суворово и Вълчи Дол.

На 26 май Кум Дончев ще представлява БСП с бюлетина N18, с преференция за него N116.

Повече за Крум Дончев може да намерите на www.krumdonchev.bg или във Facebook страницата на кандидата.